släktbandenFråga: Vad är bestämmelsen för att hålla kontakt med sina släktingar och vad är belöningen för det? Må Allâh belöna dig.

Svar: Det är obligatoriskt att hålla kontakt med släktingarna. Det finns en väldigt stor belöning för att göra det. Allâh har lovat att den som håller kontakten med sina släktingar kommer Allâh att hålla kontakten med, och den som bryter kontakten med sina släktingar kommer Allâh att bryta av. Profeten (sallallahu aleyhi wa sallam) har berättat att den som vill få ett längre liv och mer försörjning skall hålla kontakten med släktingarna.

Att avbryta sin kontakt med släktingarna är något som leder till Allâhs förbannelse och att Han utestänger dem från sin nåd, Allâh säger:

”Skall man kanske vänta av er – om ni vänder ryggen [åt Profeten och hans budskap] – att ni [går tillbaka till ert gamla liv och] stör ordningen på jorden och sprider sedefördärv och river itu alla familjeband? Det är [människor som] dessa som Allâh utestänger från Sin nåd och som Han berövar hörsel och syn.” [Muhammad: 22-23].

Shaykh Ibn Uthaymîn, Mawsû’at al-ahkâm wal-fatâwâ ash-shar’iyyah (sida 1563)

fatwa.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0